Elektrosztatikus porfestés

Cégünk vállalja különböző szerkezetek kis és nagy mennyiségben történő porfestését szinterezését. A porfestés, vagy szinterezés egy speciális felületi bevonatot eredményező eljárás általában fém felületekre.

Technológia: A porfestendő tárgy felületét elsőnek tisztítjuk, zsírtalanítjuk, annak érdekében hogy a festendő felület homogenitását és tapadóképességét elérje. Ezt követően színezett műanyag-por alapú festéket hordunk fel az adott felületre elektrosztatikus szórópisztoly segítségével. A fém felületén megtapad a műanyag porfesték, majd kemencében ráolvasztjuk, beégetjük. Az így kapott felület rendkívül tartós, rugalmas és hőállóvá válik.

Előnyei: nincs oldószer felhasználás, szagok így környezetbarát a porszóró berendezés zárt technológia, nincs károsanyag kibocsájtás fajlagosan olcsóbb az oldószeres festésnél nagy felületek gyorsan bevonhatók nincs száradási idő, beégetés után azonnal szerelhető, használható jól ellenáll az UV-sugárzásnak és az időjárás viszontagságainak esztétikus, nincsenek megfolyások, homogénebb a felület tartós, hőálló.